Total English chapter 7 class 9 question answers

Total English chapter 7 class 9 question answers – Today we will share with you the Total English chapter 7 class 9 question answers for icse students. if you are searching for practice paper 7 of Total English class 9, then you are in the right place.

Total English chapter 7 class 9 question answers -Morning star

Also Read,

  1. Total English class 9 practice paper 1 solutions
  2. Total English class 9 practice paper 2 solutions
  3. Total English class 9 practice paper 3 solutions
  4. Total English class 9 practice paper 4 Solutions
  5. Total English class 9 practice paper 5 solution
  6. Total English class 9 Practice paper 6 solutions
  7. Total English class 9 practice paper 7 solutions

Supply for, since, at, in, on, by where required in the following sentences.

I. She drinks a lot of coffee____ the evenings.

Ans. She drinks a lot of coffee in the evenings.

2. It is usually much warmer_____three o’clock in the afternoon than____ the morning.

Ans. It is usually much warmer at three o’clock in the afternoon than in the morning.

3. The new term starts____ March.

Ans. The new term starts in March.

4. They have lived in this town_____2005.

Ans. They have lived in this town since 2005.

5. I have been waiting for you_____eight o’clock.

Ans. I have been waiting for you since eight o’clock.

6.  We will finish our exams______two days’ time.

Ans. We will finish our exams in two days’ time.

7. They have lived in Delhi_____  six months.

Ans. They have lived in Delhi for six months.  

8. ____summer we will have our vacations.

Ans. In summer we will have our vacation.

9. Tom went home____ sunset.

Ans. Tom went home before/at sunset.

10. We have been waiting______ over half an hour.

Ans. We have been waiting for over half an hour.

Practice paper-7:Total English chapter 7 class 9 question answers

Supply suitable preposition

1. There is a bus stop ___ the end of the road

Ans. There is a bus stop at the end of the road

2. I was ___ japan when the president was there.

Ans. I was in Japan when the president was there.

3. He used to live ____ Kanpur

Ans. He used to live in Kanpur.

4. She lost her ring____ the sand.

 Ans. She lost her ring in the sand.

5. I will meet you____ the signpost near my house.

Ans. I will meet you at the signpost near my house.

6. Our house is_____the top of the hill.

Ans. Our house is at the top of the hill.

7. There has been an accident ____ the corner of the street.

 Ans. There has been an accident at/near the corner of the street.

8. Suddenly he jumped____ the river.

 Ans. Suddenly he jumped into the river.

9. He sat_____Mary and Janet.

Ans. He sat between Mary and Janet.

10. He was standing______ the pillar.

Ans. He was standing beside/by the pillar.

Morning star Total English chapter 7 class 9 question answers

Fill In the blanks with the correct form of the word given in the brackets.

Napoleon was_______(involve) in a conversion with a Colonel of a Hungarian battalion who was____ (take) prisoner in Italy. The colonel____ ( mention) that he had fought in the army of Maria ‘Theresa. “You must have a few years under your belt!”_____ (exclaim) Napoleon. “I’m sure I’ve lived sixty or seventy years,”____( reply) the colonel. “You mean to say,” Napoleon continued, ” you_____(not keep) of the years you_____( live)?” The colonel promptly replied, “Sir, I always count my money, my shirts, and my horses, but as for my years, I know nobody who wants to______ (steal) and I shall surely never lose them.”

Answer-Total English chapter 7 class 9 question answers

Napoleon was involved in a conversion with a Colonel of a Hungarian battalion who was taken prisoner in Italy. The colonel mentioned that he had fought in the army of Maria ‘Theresa. “You must have a few years under your belt!” exclaimed Napoleon. “I’m sure I’ve lived sixty or seventy years,” replied the colonel. “You mean to say,” Napoleon continued, ” you did not keep track of the years you lived?” The colonel promptly replied, “Sir, I always count my money, my shirts, and my horses, but as for my years, I know nobody who wants to steal and I shall surely never lose them.”

Total English chapter 7 class 9 question answers- Notes

Fill in each blank with an appropriate word.

1. The worried mother sat _____ her child all night.

Ans. The worried mother sat with her child all night.

2.  The publishers have withdrawn the book______circulation.

Ans. The publishers have withdrawn the book from circulation.

3. She spread her towel _______ her face to keep off the bees.

Ans. She spread her towel over her face to keep off the bees.

4. An inquiry against him is now _____ progress.

Ans. An inquiry against him is now in progress.

5. She burst______tears after hearing the bad news.

Ans. She burst into tears after hearing the bad news.

6. We were astonished _____  her sudden visit.

Ans. We were astonished by her sudden visit.

7. He did not comply_____the wishes of his father.

Ans. He did not comply with the wishes of his father.

8. Who will take ____ when the Headmaster retires?

Ans. Who will take over when the Headmaster retires?

Total English practice paper 7 solutions

Join the following sentences to make one complete sentence without using and, but, or so

1. She took the medicine. She felt better.

Ans. She felt better after taking the medicine.

2. you will have to complete the work by this evening. I will pay you the full amount.

Ans. I will pay you the full amount if you complete the work by this evening.

3. The typist was clever. We hired the typist.

Ans. We hired the typist because she was clever.

4. He has won the first prize. I am pleased to announce it.

Ans. I am pleased to announce that he has won the first prize.

Practice paper 7 class 9 Total English solutions

 Rewrite the following sentences according to the instructions given after each. Make other changes that may be necessary, but do not change the meaning of each sentence.

1. If he is not operated on immediately, the infection will spread. (Use: unless)

Ans. Unless he is operated on immediately, the infection will spread.

2. There is nothing brighter than hope. (End:  hope?)

 Ans. Is there anything brighter than hope?

3. “Will you return the novel tomorrow?” The librarian asked him. (Begin: The librarian  )

Ans. The librarian asked him whether he would return the novel the next day.

 4. The information was so valuable that he made a careful note of it. (Begin: It 

 Ans. It was such valuable information that he made a careful note of it.

5. Failing to make prompt payment, the goods must be returned. (Use: either  or)

Ans. Either make prompt payment, or the goods must be returned.

6. A new car is beyond my means at present. (Use: afford)

Ans. I cannot afford a new car at present.

7. The report was being examined by an expert. (Begin: An expert  

Ans. An expert was examining the report.

8. I could not but feel sorry for her mother. (Begin: I could not help)

Ans. I could not help feeling sorry for her mother.

2 thoughts on “Total English chapter 7 class 9 question answers”

  1. i think the 7th one would be
    AN EXPERT WAS EXAMINING THE REPORT
    as its passive voice and being is used there which is only used when ing verb is converted to passive

    Reply

Leave a Comment